21 september 2009

Goodfellas - 1990

Betyg: $$$

Handling
Henry Hill växer upp på 50-talet med en dröm, att bli gangster. Han lierar sig med bossen Paul Cicero och blir vän med Tommy De Vito och den lite äldre Jimmy Conway. De tre tillbringar all tid tillsammans och med åren tar de sig högre upp i hiriarkin.

På 70-talet begår Jimmy och Tommy det största rånet i landets historia, men blir paranoida och börjar metodiskt ta livet av alla som hade något med det att göra. Henry börjar också på eget initiativ smuggla och sälja kokain bakom ryggen på Cicero.

Min åsikt
En intressant och bra film om maffian i USA. Jag tycker att filmen är helt okej men att den kan bli lite dryg ibland. Lite väl lång kanske. I övrigt så är handlingen bra (verklighetsbaserad) och skådespelarna är också bra, riktigt bra. I filmen får man ju se hur spännande livet i maffian är, hur mycket 'bättre' det är än att vara en vanlig svensson. Men frågan är vilket liv som är bäst? Tjäna stora pengar och leva lyxliv men ändå inte vara säker på om man ska överleva dagen för att det finns många som vill döda en, eller att leva ett vanligt live med dålig lön men en familj man kan lita på.. Helt klart en sevärd film, men kanske ingen storfilm. Tycker dock att det är synd att itne Samuel L Jackson är med lite mer då han är en utav mina favorit skådespelare!

Skådespelare:
Ray Liotta, Robert De Niro, Joe Sorvino, Lorraine Bracco, Frank Sivero, Catherine Scorsese, Mike Starr, Frank Vincent, Tony Darrow, Illeana Douglas, Frank Adonis, Samuel L Jackson, Paul Herman, Anthony Powers, Debi Mazar, Chuck Low.


Speltid: 146min

Trailer:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar